PRIMER: “Condamnam cu fermitate încercarile amatoriste de a discredita medicamentele Paracetamol, Ibuprofen si Hidroxiclorochina!

Share:

PRIMER – care reuneste cele mai importante 19 situri de fabricatie din tara – atrage atentia ca este in plina desfasurare o campanie de discreditare a celor trei medicamente care si-au dovedit eficienta in indicatiile pentru care sunt folosite, unele dintre ele de peste 30 de ani de zile. “Paracetamol, Ibuprofen si Hidroxiclorochina, pe langa indicatiile uzuale din prospect, incep sa isi dovedeasca eficienta si in tratamentul COVID-19”, a declarat Dr Dragos Damian, Director Executiv PRIMER. Astfel, Paracetamol si Ibuprofen sunt antitermice si antialgice eficiente in tratamentul simptomelor produse de SARS-CoV 2 iar Hidroxiclorochina, care este studiata in mai mult trialuri clinice, inhiba la anumite nivele virusul care provoca boala.

Ceea ce este la fel de important este faptul ca toate cele trei medicamente sunt extrem de ieftine: Paracetamol costa aproximativ 25 de bani pe tableta, iar Ibuprofen si Hidroxiclorochina circa 50 de bani. “Deci, pe langa faptul ca si-au dovedit eficienta terapeutica, aceste medicamente reprezinta solutii de reducere a pretului tratamentului, un aspect deosebit de important avand in vedere costurile enorme pentru tinerea sub control a pandemiei la nivel global”, a continuat oficialul PRIMER.

Reamintim ca in urma cu 2 luni un “studiu” arata ca ibuprofenul este periculos, pentru ca mai recent informatiile analizate sa contrazica ipotezele de plecare. De curand, un alt “studiu” a facut ca Organizatia Mondiala a Sanatatii sa scoata Hidroxiclorochina din protocolul de tratament al Covid-19, pentru ca la numai cateva zile sa se demonstreze ca datele initiale nu sunt concludente.

Aceasta discreditare a medicamentelor populare, sigure si eficiente si mai ales, ieftine, este o poveste mai veche. Pe parcursul timpului au aparut numeroase “studii” si “analize” care dadeau drept  periculoase medicamente precum Acidul acetilsalicilic, Nimesulid, Paracetamol si altele, pentru ca mai apoi se se demonstreze ca datele analizate nu pot conduce la astfel de concluzii.

Paracetamol si Ibuprofen sunt medicamente care nu necesita prescriptie medicala, sigure si eficiente daca sunt utilizate conform indicatiilor din prospect, iar Hidroxiclorochina trebuie administrata doar la indicatia medicului. “Rugam pacientii si populatia in general sa nu dea crezarii incercarile de denigare ale celor trei medicamente, incercari care fac parte dintr-un curent mai larg de a inlocui medicamentele ieftine cu versiuni mai scumpe care nu au  neaparat valoare adaugata. In cazul in care apar efecte secundare sau reactii adverse recomandam bineinteles consultarea medicului sau a farmacistului” a mai adaugat reprezentantul PRIMER.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din tara: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM, ZENTIVA

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.