Propunerea ministrului Tătaru: Persoanele (asimptomatice) infectate cu COVID-19 să rămână izolați la domiciliu!

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat faptul că ia în considerare ca persoanele infectate cu coronavirus care vor fi asimptomatice să rămână în izolare la domiciliu, în măsura în care transmiterea comunitară va fi „joasă”. De asemenea, aceştia vor fi supravegheaţi de către medicii de familie.

Nelu Tătaru a declarat în timpul vizitei de la Mioveni faptul că se gândeşte ca persoanele infectate cu coronavirus care sunt asimptomatice să stea acasă, sub supravegherea medicilor.

„Am fost la a doua perioadă de măsuri de relaxare. Nu poţi face în acelaşi timp, să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare. Este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate, creşte acest risc. În măsura în care vom avea transmitere comunitară joasă, gândim şi asimptomaticii acasă, sub supravegherea medicilor de familie”, a spus ministrul, aflat într-o vizită la Mioveni, unde evaluează situaţia unităţii sanitare din localitate.

De asemenea, ministurl a amintit că cetăţenii care se întorc în ţară vor sta în autoizolare 14 zile.

„În măsura în care vedem că acel stat are rată de cazuri noi la mia de locuitori, mică gândim prin reciprocitate, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere. Dar încă nu este momentul. În această perioadă analizăm momentul şi veţi vedea spre 15 iunie şi deciziile luate. (…) Da, avem cele 14 zile”, a susţinut Nelu Tătaru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.