Sondaj CURS: Maria Grapini a devansat în preferințele românilor pe Băsescu, Orban și Ciolacu!

Share:

Un sondaj CURS, realizat în perioada 14-29 mai, prezentat, joi seară, în emisiunea “Sinteza Zilei”, de jurnalistul Mihai Gâdea, arată că românii continuă să aibă cea mai mare încredere în președintele Iohannis (44%). Pe următoarele locuri se situează primarul general, Gabriela Firea (41%), prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan (34%) și liderul Pro România, Victor Ponta (29%).

Clasamentul continuă cu Maria Grapini, cel mai incisiv și implicat euroarlamentar român, despre care 27% dintre respondenți au o părere foarte bună. De menționat faptul că Maria Grapini devansează în preferințele românilor, printre alții, pe fostul președinte, Traian Băsescu (26%), premierul Orban (24%) și liderul PSD, Marcel Ciolacu (22%).

La capitolul partide, putem vedea o erodare a PNL care scade la 32%, în timp ce PSD crește ușor la 27%. Urmează USR-PLUS 12%, Pro România 7%, ALDE 5%, UDMR 5%, PMP 5% și PPU-SL 3%.

De menționat faptul că un procent de 59% dintre cei intervievați susține că România se îndreaptă într-o direcție greșită, 30% într-o direcție bună și 11% nu au răspuns.

În cazul restricțiilor impuse de autorități pe perioada pandemiei de COVID-19 , 35%  dintre respondenți au spus că au fost  ”exagerate”, 49% ”potrivite, 9% ”insuficiente”, 7% ”nu știu/nu răspund.

La întrebarea ”Cum apreciați activitatea de până acum a Guvernului condus de Ludovic Orban în gestionarea crizei generate de coronavirus?”, românii au răspuns:

20% foarte bună, 18% bună, 36% proastă, 17% foarte proastă, 8% nu știu/nu răspund.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.