Autostrada Sibiu-Pitești se lasă așteptată!

Share:

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat că autostrada Sibiu-Piteşti se numără printre obiectivele incluse în planul de relansare a economiei, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

„Am spus clar și înainte de a avea această criză că obiectivul nostru este de a investi. Am alocat bani în buget la începutul anului și la prima rectificare am făcut un lucru pe care nu l-a mai făcut niciun guvern de foarte mult timp. Am lăsat banii pentru investiții în buget și chiar am mai alocat la Ministerul Transporturilor încă 135 de milioane de lei pe lângă banii dinainte.

Acum vorbim de un program de investiții deja, s-au anunțat câteva obiective, Sibiu – Pitești este un obiectiv zero pentru noi, acolo facem toate eforturile pentru a-l duce la capăt, Comarnic-Brasov este un alt obiectiv, extinderea aeroportului București.

Un alt obiectiv este digitalizarea sistemului public, ANAF a făcut pași importanți, urmează MFP și apoi tot sistemul public.

Sibiu – Pitești este o investiție care nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru, este ceva pe care…, sau Comarnic – Brașov sau spitalele regionale, sunt mai multe. De exemplu, sistemul de irigații – și acolo trebuie refăcute lucrurile -, digitalizarea, încercăm să terminăm anul acesta, dar nu cred. Sunt obiective foarte mari cu sume foarte mari”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Ministrul propus al Fondurilor Europene a declarat că a solicitat Comisiei Europene să amâne pentru o lună procedura prin care este evaluat proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti. Marcel Boloş a explicat că proiectul va fi analizat de toate direcţiile de specialitate ale Comisiei în vederea emiterii unei decizii finale privind finanţarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.