Nicolae Voiculeț: Președintele României anulează Trianonul!

0

Mi-aș fi dorit să pot face un concert grandios împreună cu orchestra mea, coruri de copii și bisericești, alături de muzicile militare reunite, dedicat celor care au înfăptuit și realizat semnarea tratatului de la Trianon, care a consfințit în plan internațional actul înfăptuit de români în 1918, prin care Transilvsnia s-a întors acasă în România!

Mi-aș fi dorit să cânt pentru românii de atunci și românii de acum!

Dar nu s-a putut, pentru că toate manifestările legate de Trianon au fost interzise și anulate de către președintele României!

Cred că mai trădat ca acum, poporul român n-a fost niciodată. Acest sistem, în frunte cu cei care-l conduc, simt că se prăbușește, pentru că n-are identitate națională și bază creștină!

Istoria îi va consemna ca pe niște trădători de neam, pe toți cei care cu bună știință au boicotat integritatea națională și celebrarea centenarului acestei zile istorice, atât de importante pentru noi ca români, de semnare a tratatului de reîntregire a țării, prin care Ardealul se întorcea acasă, în România!

Este evident că ziua istorică de 4 iunie 1920 nu a însemnat nimic pentru cei care azi conduc nepăsători și lași România, așa cum nici noi ca popor, nu înseamnăm nimic pentru ei!

Președintele Iohannis prin nepromulgarea legii votată de Parlament, ca ziua de 4 iunie să devină Ziua Tratatului de la Trianon, exact la o sută de ani de la înfăptuirea acestui act de mare importață istorică pentru România, a adus cea mai mare jignire și afront, tuturor celor care au murit pentru desăvârșirea și realizarea lui. Peste 330.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial la sfârșitul căruia, semnarea Tratatului de pace de la Trianon a consfințit unirea Transilvaniei cu Patria Mamă, România..!

Am aflat cu uimire că nici una dintre misiunile României din străinătate cât și institutele culturale românești din întrega lume, nu au putut celebra cei o sută de ani de la Trianon.

Romfilatelia urma să introducă în circulație o emisiune de mărci poștale „Centenarul Tratatului de la Trianon”, pentru aniversarea a 100 de ani de la recunoașterea internațională a Marii Uniri. Totul a fost anulat!

Stau și mă întreb, poate ca mulți dintre români, oare pe noi ne conduce un român?

Care sunt acele fapte patriotice făcute de președintele tuturor românilor, Klaus Iohannis?

De ce nu a scos nici măcar un cuvânt despre marea noastră sărbătoare? De ce atâta lașitate? Lasă impresia că ne tratează ca pe niște iobagi ai imperiului de dominație austro-ungar!

Mai mult decât atât, azi, Președintele Iohanis a contestat la CCR legea care declară 4 Iunie, ziua națională a tratatului de la Trianon!

În numele întregului popor și a celor care au murit pentru întregirea neamului românesc, din care spune că face parte, domnul Președinte Iohannis, ar trebui macar acum să iasă public și să-și ceară scuze pentru felul în care ne-a jignit pe toți, împiedicându-ne să cinstim așa cum s-ar fi cuvenit, celebrarea celor o sută de ani de la recunoașterea Transilvaniei, ca parte integrantă a României.

Autoritățile române nu au făcut nimic pentru această celebrare, pentru că nu mai este oportun să fii român!

Tăcerea noastră însemnă o crimă!

Nicolae Voiculeț
București,
5 Iunie 2020

PS „cine sunt acești oameni și ce vor ei în țara noastră?” Mihai Eminescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.