Economia mondială va pierde, din cauza pandemiei de COVID-19, peste 5% în 2020

Economia mondială se va contracta cu 5,2% în acest an, a estimat luni Banca Mondială, subliniind că pandemia de COVID-19 a avut un impact „rapid şi masiv” în pofida măsurilor de asistenţă financiară fără precedent.

Potrivit Băncii Mondiale, vine „cea mai profundă” recesiune de la al doilea război mondial, iar numărul de ţări care vor ajunge în recesiune în acest an face să se contureze cea mai gravă criză din ultimii 150 de ani, scrie Agerpres, citând AFP și Reuters.

Numărul persoanelor ameninţate de sărăcie extremă, în acest context, se ridică la 70 până la 100 de milioane, subliniază Banca Mondială.

Aceste previziuni indică daune economice şi mai mari faţă de estimările din aprilie ale Fondului Monetar Internaţional, care a evocat o contracţie globală de 3% în 2020.

În luna aprilie a acestui an, Gita Gopinath, economistul șef al Fondului Monetar Internațional a declarat faptul că economia globală va experimenta cea mai gravă recesiune de după Marea Depresiune din 1930, depășind criza financiară globală din anul 2009.

„Este foarte probabil ca economia globală să experimenteze cea mai gravă recesiune de după Marea Depresiune din 1930, depăşind criza financiară globală de acum un deceniu”, a explicat Gita Gopinath, economistul şef de la FMI, într-o conferinţă de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.