Cauțiune uriașă pentru, Derek Chauvin, polițistul care l-a ucis pe George Floyd!

Share:

Un tribunal din Minneapolis a stabilit la un milion de dolari cauţiunea în cazul fostului poliţist, Derek Chauvin, cel care l-a ţinut la pământ timp de aproximativ nouă minute pe George Floyd, înainte de decesul acestuia, conform documentelor tribunalului citate luni de agenţiile internaţionale de presă.

Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, a acceptat condiţiile tribunalului, care includ să nu contacteze familia lui Floyd, să nu lucreze în sfera securităţii, să nu părăsească statul Minnesota şi să predea armele de foc.

Fostul poliţist s-a prezentat în faţa unei instanţa judecătoreşti din Minneapolis, următoarea audiere fiind programată pentru 29 iunie. Decesul bărbatului de culoare, dar şi acţiunea poliţistului au declanşat o serie de proteste în Statele Unite ale Americii.

George Floyd a decedat în timpul arestării sale din Minneapolis, în nordul SUA, după ce a fost suspectat de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari şi agresat de un poliţist alb. Înregistrările incidentului au arătat modul cum agentul alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Toţi cei patru poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd sunt acuzaţi de omor şi complicitate la omor. Procurorul care anchetează moartea lui George Floyd la Minneapolis (nordul SUA) a modificat încadrarea faptelor în omor voluntar, inculpându-l de „crimă fără premeditare” pe poliţistul care l-a asfixiat pe afro-americanul de 46 de ani şi de complicitate pe ceilalţi trei agenţi de poliţie prezenţi, a anunţat miercuri senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar, scrie AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.