Scandal: Legea RCA se modifică din nou!

Legea RCA-ului se modifică din nou. În urmă cu trei ani, la presiunea transportatorilor, legea RCA i-a protejat pe aceștia de tendințele de majorare a tarifelor. Tendințe care au apărut după crearea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a spațiului necesar în piață pentru ca firmele din asigurări să poată majora tarifele peste noapte, chiar și de zece ori.

Falimentul societăților Astra și Carpatica a permis multinaționalelor rămase în piață să-și poată recupera pierderile generate de ani de practicare a unor prețuri nesustenabile în schimbul unei amăgitoare cote de piață. Lucru care s-a și întâmplat. Presiunea exercitată de protestele transportatorilor a obligat atunci Guvernul să ia măsuri de limitare a tarifelor de primă de asigurare, iar in final, Parlamentul să-l demită de la ASF pe Negrițoiu.

Oportunitatea a fost sesizată de gruparea unor politicieni care au interese în afacerile cu service-uri auto, astfel că grupul ASSAI (Asociația Societăților de Service Auto Independente) a obţinut în lege clauze care să permită facturarea orei de manoperă chiar și cu 200 de Euro. În plus, să permită și aplicarea unor adaosuri comerciale de 100% la piesele de schimb și să închirieze, totodată, mașini cu 200 € pe zi. Niște prețuri pe care firmele oneste nici nu și le pot imagina! Acești antreprenori inventivi reușesc să înșele atât clienții, cât și societățile de asigurare: clienților le prezintă o poveste prin care aceștia nu trebuie să plătească nimic, iar în schimbul unor semnături în alb, service-urile inventive preiau o așa-zisă creanță de la client și apoi o recuperează de la societatea de asigurări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.