Tăriceanu consideră o „mascaradă” decizia de prelungire a stării de alertă

0

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, marţi, la Romania TV că decizia prelungirii stării de alertă este o „mascaradă” şi este de părere că „preşedintele îşi bate joc de joi pe faţă. Fostul premier a reiterat că parlamentarii partidului pe care-l conduce vor vota împotriva prelungirii stării de alertă întrucât „economia este pusă pe butuci şi nu îşi revine”.

În cadrul emisiunii „Ultima oră” prezentată de jurnalista Lili Ruse, Călin Popescu a criticat decizia Guvernului de a prelungi starea de alertă.

„Nu văd ce să mai aşteptăm ca să ne convingem că tot ceea ce se face este o mascaradă. Preşdeintele îşi bate joc de noi pe faţă. Starea de urgenţă a fost băgată cu de-a sila pe gât. 90 la sută din teritoriul României nu are picior de om îmbolnăvit cu COVID. Spitalele dedicate pentur COVID stau goale. Nici jumătate dintre paturile de la ATI nu au fost ocupate nici la vârful epidemiei.

Mii şi mii de bolnavi mor cu zile pentru că nu pot fi trataţi în aceste spitale. Ne îngrijim de 100 de bolnavi de COVID”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier susţine că „economia este pusă pe butuci şi nu îşi revine. Sunt peste jumătate de milion de oameni care au contractele de muncă încheiate. Au fost daţi afară şi sunt în şomaj”.

„Este pusă o raţiune politică pentru care se doreşte prelungirea setării de alertă. Guvernul Orban şi PNL se feresc de o moţiune de cenzură. În starea de alertă nu ar fi potrivit, moral ca o astfel de moţiune de cenzură să fie depusă”, a explicat Tăriceanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.