Trump își va relua campania electorală în plină pandemie de COVID-19

0

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că îşi va relua campania electorală săptămâna viitoare în Tulsa, statul Oklahoma, în primul său miting după ce marile adunări publice au fost interzise în contextul pandemiei de coronavirus, informează joi dpa.

Anunţul preşedintelui american vine în contextul în care sondajele arată o scădere a popularităţii sale din cauza modului în care a gestionat epidemia covid-19 şi a manifestaţiilor care au izbucnit în Statele Unite după moartea lui George Floyd la Minneapolis.

Într-un discurs în timpul unui eveniment organizat la Casa Albă cu susţinători de culoare, Donald Trump a anunţat că va organiza mitinguri electorale şi în Florida, Arizona şi Carolina de Nord.

Mitingurile electorale cu mulţi participanţi au fost reprezentative pentru campania lui Trump din 2016 şi el se laudă adesea că umple stadioane în timpul evenimentelor electorale.

Aceste mitinguri au fost suspendate din martie, din cauza pandemiei, însă Donald Trump a făcut apel la o reluare rapidă a activităţilor de campanie.

Anunţul lui Trump survine în condiţiile în care în ţară este reluată activitatea după luni de măsuri de izolare impuse în contextul pandemiei, chiar dacă oficiali din domeniul sănătăţii se opun adunărilor mari de oameni precum concertele, mai ales adunărilor în spaţii închise, unde riscul de transmitere a virusului este mai mare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.