Scandal uriaș: Mugur Isărescu ar fi fost colaborator al Securității!

Share:

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, ar fi fost colaborator al Securității. La această concluzie ar fi ajuns Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Potrivit ziare.com, Colegiul CNSAS a aprobat săptămâna trecută o „Notă de constatare” în acest sens și a sesizat Curtea de Apel București, instanța care trebuie să confirme sau să infirme verdictul Colegiului. 

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de banca și membrii consiliului de administrație din sectorul bancar) – 1 persoană”, se arată în comunicatul dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului.

Mai multe surse din instituție au confirmat pentru Ziare.com că acest punct trei al comunicatului de presă se referă la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Ziare.com precizează că a încercat să obțină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de Drept comercial la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, a recţionat pe contul său de Facebook la informaţia că CNSAS a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru a constata calitatea de colaborator al Securităţii comuniste a lui Mugur Isărescu. Piperea, care l-a criticat vehement pe Mugur Isărescu în repetate rânduri, susţine că acesta trebuie să-şi dea demisia sau să fie demis de Parlament şi chiar să fie condamnat penal pentru fals în declaraţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.