Raed Arafat, dezvăluiri despre motivele prelungirii stării de alertă

0

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a explicat motivele care stau la baza deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de a prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile.

Raed Arafat a declarat că în contextul creșterii numărului de noi cazuri de infectări starea de alertă reprezintă un mecanism prin care se poate ține sub control situația epidemiologică din România. Șeful Departamanetului pentru Situaţii de Urgenţă s-a declarat îngrijorat de numărul mai mare de cazuri de infecție înregistrate în ultimele 24 de ore, precum și de creșterea numărului de pacienți internați la Terapie Intensivă, 173!

„Există o creștere a numărului pacienților la ATI, există focare apărute în spitale, care necesită mișcare de personal acolo unde personalul este în izolare sau este bolnav. De-asta am decis prelungirea stării de alertă”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că nu comentează deciziile ulterioare care vor fi adoptate de Parlament în privința stării de alertă, însă atrage atenția că este nevoie de măsuri rapide pentru a izola și limita răspândirea infecțiilor. Totodată, Arafat subliniază și importanța menținerii măsurilor de igienă personală și a păstrării regulilor de distanțare socială.

„Dacă nu se respectă măsurile de distanțare și de igienă și cădem în plasa dezinformărilor cum că boala nu există, riscul este să apară probleme mai mari și să fim nevoiți să impunem din nou restricții”, a mai precizat Raed Arafat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.