Premierul bulgar, Boiko Borisov, în centrul unui scandal de corupție

0

Vasil Bojkov a postat pe pagina sa de Facebook noi declarații detaliate despre extrageri de 67 de milioane de leva (aproximativ 33,5 milioane euro) din contul său personal de la Bulbank, în perioada 2017-2019. Printre acestea se numără și sumele pe care el le-a lansat în urmă cu o săptămână – de aproximativ 11,8 milioane de leva (circa 5,5 milioane de euro), scrie ziarul Sega, citat de Rador.

„Extrase din contul meu personal, care dovedesc că s-au scos peste 67 de milioane de leva în numerar (după plata impozitelor). Suma, pe care am predat-o lui Vladislav Ivanov Goranov (ministrul de finanțe – n.trad) și Boiko Metodiev Borisov, prin persoanele menționate de ei, doar în ultimii trei ani”, susține Bojkov. Din extrase nu rezultă însă unde au mers banii, nici justificări de extragere nu are.

Premierul Boiko Borisov a negat categoric cum că ar fi primit bani de la Vasil Bojkov. El s-a jurat pe apropiați că a luat doar un trabuc de la Bojkov. „Este o minciună!”, a declarat el și acum pentru ziarul „Sega”, întrebat cum comentează noile acuzații ale omului de afaceri. Ministrul bulgar de finanțe, Vladislav Goranov, a făcut apel la Bojkov, în urmă cu câteva zile, să scoată ce are și să se termine. „Cum vă imaginați că am racolat în cabinet unul dintre cei mai bogați bulgari?”, a întrebat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.