Scandal monstru în Bulgaria: Premierul Borisov, filmat în timp ce dormea lângă un pistol și un munte de bani!

0

Premierul bulgar Boiko Borisov este pus într-o situaţie delicată, după ce fotografii care ar fi fost făcute în dormitorul său, în care apare dormind alături de o armă şi o grămadă de bani, au fost furnizate presei.

Fotografiile cu rezoluţie scăzută, făcute cu un telefon şi furnizate de o sursă anonimă în data de 17 iunie, îl arată pe Borisov dormind lângă o noptieră pe care se aflau bancnote de 500 de euro şi un pistol.

Ulterior, înconjurat de membri ai partidului GERB, Borisov a ţinut o conferinţă de presă de o oră. „Obiectivul este de a ne zdrobi mental, apoi fizic”, a afirmat premierul, sugerând că în spatele acestui lucru se află oponenţii săi. Boiko Borisov nu a precizat exact cine sunt aceştia, dar el i-a acuzat pe aceiaşi oponenţi politici că încearcă să îi submineze guvernul pentru a bloca integrarea mai profundă a Bulgariei în Uniunea Europeană. Borisov a mai sugerat că pre;edintele Rumen Radev, cu care are relații tensionate, îl hărțuiește cu o dronă personală.

Borisov a făcut şi câteva glume: „Cel puţin nu m-au fotografiat cu un băiat în pat, m-aş fi aruncat de la balcon dacă ar fi fost cazul”, a spus el.

Ulterior, preşedintele Radev a afirmat joi că într-adevăr deţine o dronă dar că restul este „doar fantezia şi paranoia lui Borisov”.

Preşedintele a adăugat: „Nu pot comenta tot ce pretinde Borisov. Imaginaţia mea are limitele ei”.

Borisov nu a avut o poziţie clară nici faţă de o înregistrare audio de săptămâna trecută, în care o voce similară cu a sa poate fi auzită discutând despre mai multe probleme şi oameni într-o manieră neclară, între câteva înjurături.

Procuratura a anunţat că a deschis o investigaţie referitoare la înregistrarea audio şi fotografii.

Scandalurile au apărut în timp ce Borisov se confruntă şi cu alte probleme. Fostul său aliat din partidul GERB, Ţvetan Ţvetanov, a anunţat pe 17 iunie că a plecat din partid şi că se va concentra pe înfiinţarea unui nou partid. La începutul lunii iunie, oligarhul Vasil Bojkov, aflat în exil, a anunţat la rândul său o nouă mişcare politică, care va fi numită Vara Bulgară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.