Trump, un nou atac la China pe tema „răspândii deliberate” a COVID-19

0

Donald Trump a declarat într-un interviu pentru The Wall Street Journal că suspectează Administraţia Chinei că a permis în mod deliberat răspândirea coronavirusului, pentru a afecta economia Statelor Unite.

Donald Trump spune că China ar fi putut încuraja răspândirea epidemiei de coronavirus la nivel internaţional, pentru destabilizarea economiilor competitive. „Există şansa să fi fost intenţionat”, a spus Donald Trump. Întrebat dacă Beijingul ar fi făcut acest lucru pentru a răspândi efectele negative pe plan economic, preşedintele american a răspuns:
„Corect. Au spus aşa: «noi suntem într-un dezastru. Statele Unite ne omoară». Să nu uităm, economia mea, pe parcursul ultimului an şi jumătate, îi distrugea. Motivul sunt taxele vamale”.

Donald Trump a subliniat că nu există informaţii ale serviciilor secrete care să susţină ideea, este doar o senzaţie a sa. Trump a precizat că sunt şanse mai mari ca virusul să se fi răspândit din incompetenţă sau din greşeală.

Referindu-se la situaţia epidemică din SUA, Donald Trump a apreciat că testarea masivă este  supraestimată. „Eu, personal, cred că testarea este supraestimată, deşi eu am creat cel mai mare sistem de testare din istorie. Testarea masivă din SUA ne face să arătăm foarte urât”, a mai spus Trump.

În acelaşi interviu, Donald Trump l-a criticat dur pe fostul său consilier pentru Siguranţă Naţională John Bolton. „Singurul lucru care mi-a plăcut la Bolton a fost că toată lumea îl considera nebun. Când intri cu el într-o sală, ai o poziţie bună de negociere, deoarece îşi dau seama că ajungi la război dacă este John Bolton acolo”, a afirmat Trump.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.