Premierul Orban ironizează PSD

0

O deplasare la Vatra Dornei i-a dat ocazia premierului Orban să lanseze o serie de replici acide la adresa guvernării PSD. Prim-ministrul a vizitat o centrală care funcţionează pe gaz, în vederea construirii acesteia fiind contractat un credit de 85 de milioane de euro. Aceasta a fost, însă, construită cu 15 ani înainte ca oraşul să fie racordat la reţeaua de gaze, informează News.ro.

„S-a construit o centrală termică, care trebuia să funcţioneze pe bază de gaz. Ei, aşa ceva n-am întâlnit, vă spun sincer, în România, să găsesc o centrală termică care să fie construită cu 15 ani înainte să vină gazul. Dar asta e posibil doar sub guvernarea PSD, sub preşedinţia unui Consiliu Judeţean PSD”, a spus, ironic, prim-ministrul.

„Ceea ce vedeţi astăzi nu reprezintă nişte excepţii. Obiectivul nostru este să extindem reţelele de gaz, magistralele astfel încât a permitem accesul la gaz pentru cât mai multe comunităţi locale. România are gaz şi cetăţenii români nu pot să aibă acces la gaz. Gazul natural este important atât pentru mediu, cât şi pentru buzunarul fiecărei familii, este necesar pentru proiecte de dezvoltare ale comunităţilor locale”, a precizat şeful Guvernului.

Investiţiile pe care Executivul plănuieşte să le facă în dezvoltarea reţelei de alimentare cu gaze naturale se ridică la un miliard de euro din fonduri europene. Ludovic Orban a precizat, însă, că aceşti bani vor fi alocaţi doar acelor localităţi care au acces la magistrale.

„Miliardul de euro nu va fi alocat fără cap. Nu vom selecta localităţi care prezintă solicitări de finanţare care nu sunt în apropierea unor magistrale”, a spus premierul Orban.

Aproximativ 4000 de apartamente din Vatra Dornei au în prezent sisteme de încălzire cu lemn şi rumeguş. Ludovic Orban a promis că peste doi ani locuitorii din Vatra Dornei se vor încălzi cu gaz.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.