Scandal uriaș PNL-PSD pe tema „manipulării” numărului românilor infectați cu COVID-19. Nelu Tătaru vs. Marcel Ciolacu!

0

Nelu Tătaru a răspuns acuzațiilor aduse de Marcel Ciolacu în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectări cu coronavirus, dar și în legătură cu purtarea obligatorie a măștii ca măsură de limitare a răspândirii epidemiei. Ministrul Sănătății a declarat, luni seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că totul este un joc politic, însă gestionarea unei epidemii trebuie făcută de profesioniști, și nu de altcineva, invocând și expresia că „la medicină și la fotbal se pricepe toată lumea”.

Nelu Tătaru a transmis luni, la „Legile puterii”, că nu are ce discuta cu cineva care spune că „oamenii poartă mască doar de dragul de a o purta”, referindu-se la afirmația lui Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD și președinte al Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu a afirmat duminică seară despre românii care poartă mască că aceştia „o poartă de dragul de a o purta, nu poartă mască convinşi că trebuie să se protejeze”.

„Ca medic nu cred ca exista vreo discutie pe care pot sa o am cu cineva care face o astfel de afirmatie”, a răspuns ministrul Sănătății , Nelu Tătaru.

„Ca om politic, este un joc politic, intr-adevar. A duce în desuet orice masura pentru a nega existenta unui pericol, cred ca scopul scuza mijloacele si cred ca acest lucru se intampla in acest moment, politic vorbind. Dar faptul ca, acum două luni nimeni dintre aceste persoane nu erau vazute macar sa incurajeze un popor aflat la ananghie, este un semn de intrebare”, a mai declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus, legat de afirmația lui Marcel Ciolacu în legătură cu purtarea obligatorie a măștii.

Nelu Tătaru a răspuns și acuzațiilor lui Marcel Ciolacu la adresa Guvernului că ar manipula numărul de cazuri de coronavirus. Liderul interimar al PSD a acuzat Guvernul Orban că raportarea cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 se face în funcţie de interesele Executivului.

Nelu Tătaru i-a transmis lui Marcel Ciolacu și numărul exact al ultimilor români testați.

„Îl pot informa că dimineață erau 371.000 de români testați si se efectuaseră 610.000 de teste. Există, se poate informa. Este INSP (Institutul Național pentru Sănătate Publică –n.red.) care face această informare zilnică. (…) Se raportează în fiecare zi la ora 10.00. (…) Se verifică și numărul de persoane care trebuie să apara o singura dată, se transmite prin platforma STS și apoi fiecărui laborator în parte. (…) Evaluăm, analizăm pe fiecare județ. Este un lucru complex și angrenează un număr mare de profesioniști, repet profesioniști. (…) Se spunea pe vremuri că la medicină și fotbal se pricepe toată lumea! Este un moment care ar trebui gestionat de profesioniști, de MS, de INSP, denumirea însăși o spune – sănătate publică, are grijă de sănătatea românilor”, a mai spus, luni seară, Nelu Tătaru, la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.