Putin a organizat o paradă militară grandioasă în plină pandemie de COVID-19

0

Pe 24 iunie, Moscova găzduieşte o grandioasă paradă militară care celebrează Ziua Victoriei. Evenimentul marchează 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Prin tradiție, rușii sărbătoresc victoria asupra Germaniei naziste, aceasta fiind cea mai importantă sărbătoare din Rusia cu excepţia celor religioase.

Fastuoasa paradă ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai, însă a fost amânată din pricina pandemiei. Ziua de 24 iunie nu a fost, însă, aleasă întâmplător. Cu 75 de ani în urmă, Stalin organiza prima paradă militară din Piața Roșie, după înfrângerea Germaniei naziste.

La paradă participă 15.000 de trupe, 225 de unități de arme și echipamente militare și 75 de aeronave.

În ajunul paradei, în capitala Rusiei au fost deja ridicate multe din interdicțiile de circulație, informează moldova.europalibera.org. Totuşi, primarul Moscovei i-a sfătuit pe cetăţeni să rămână în case şi să privească parada la televizor. Mulți dintre invitați, inclusiv veteranii care urmăresc parada alături de președintele Vladimir Putin, au fost carantinaţi preventiv înainte de ceremonii. Tot din pricina pandemiei, mai multe oraşe din Ruse au anulat paradele locale.

Președintele Igor Dodon este prezent la parada de la Moscova, unde este însoțit de 75 de miliari moldoveni care vor defila în Piața Roșie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.