Război (total) pentru Putere în PSD. Marcel Ciolacu vs. Eugen Teodorovici!

0

A început lupta pentru putere în PSD, la câteva luni înaintea congresului! Marcel Ciolacu i-a răspuns marți lui Eugen Teodorovici după ce acesta l-a acuzat că nu respectă statutul partidului, pentru că nu ar trebui să candideze la șefia PSD ca interimar. Pentru a-i da răspunsul, Marcel Ciolacu a preluat una din replicile favorite ale predecesorului său politic, Liviu Dragnea, când venea vorba despre unele „ieșiri” din linia partidului. Președintele interimar al PSD spune despre Eugen Teodorovici „că nu numai copiii spun lucruri trăsnite, ci și oamenii mari”, referindu-se la ultimele atacuri din partea colegului său de partid. Teodorovici nu a uitat că nu a putut deveni președinte al PSD anul trecut după demisia Vioricăi Dăncilă și a anunțat că nu l-ar vota pe Ciolacu la conducerea PSD, acuzându-l de nerepectarea statutului partidului, informează Realitatea.net.

A început lupta pentru putere în PSD, la câteva luni înaintea congresului! Marcel Ciolacu i-a răspuns marți lui Eugen Teodorovici după ce acesta l-a acuzat că nu respectă statutul partidului, pentru că nu ar trebui să candideze la șefia PSD ca interimar. Pentru a-i da răspunsul, Marcel Ciolacu a preluat una din replicile favorite ale predecesorului său politic, Liviu Dragnea, când venea vorba despre unele „ieșiri” din linia partidului. Președintele interimar al PSD spune despre Eugen Teodorovici „că nu numai copiii spun lucruri trăsnite, ci și oamenii mari”, referindu-se la ultimele atacuri din partea colegului său de partid. Teodorovici nu a uitat că nu a putut deveni președinte al PSD anul trecut după demisia Vioricăi Dăncilă și a anunțat că nu l-ar vota pe Ciolacu la conducerea PSD, acuzându-l de nerepectarea statutului partidului.

Unul dintre contestatarii cunoscuți ai actualei conduceri interimare a PSD, Eugen Teodorovici a vorbit , marți, într-un interviu, despre cum poate fi îndepărtat Marcel Ciolacu de la şefia social-democraţilor. Teodorovici spune  că nu l-ar vota niciodată pe Ciolacu şi că va anunţa dacă îşi depune candidatura la congres. Are deja un susținător, în persoana lui Codrin Ștefănescu, apropiat al lui Liviu Dragnea. Animozitățile dintre Teodorovici și Ciolacu au început anul trecut. Teodorovici îi reproșează acestuia că a impus-o pe Dăncilă în cursa PSD pentru Cotroceni fără să aibă acordul partidului. În plus, îi reproșează că nu a respectat statutul partidului anul trecut, când, după demisia Vioricăi Dăncilă el trebuia să devină președintele PSD, ca președinte executiv. Teodorovici a refuzat anul trecut să renunțe din proprie inițiativă la a doua funcție din partid.

„E departe de a fi ce trebuie (Ciolacu – n.red.). Noi am primit doar palme şi reproşuri. Azi, în loc să creştem PSD, pentru că oamenii sunt nemulţumiţi, nu facem asta. (…) M-a invitat să fiu vicepreşedinte. Cred că acum o lună a fost. Am spus că nu pot fi în echipă cu cineva care a încălcat Statutul partidului. (…) Nu e corect să fii interimar şi să candidezi. Pentru că ai la îndemână resursele partidului. (…) Congresul va fi un prilej să clarificăm lucrurile. Eu am să respect ce spune partidul, nu ce spune echipa domnului Ciolacu”, a declarat Teodorovici, marți, într-un interviu pentru Adevărul.

Data congresului PSD nu a fost inca decisa. Marcel Ciolacu a anunțat că acesta va avea loc până la alegerile locale, programate pentru 27 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.