Scandal uriaș între SUA și Europa. Turiștii americani, interziși în UE în vara lui 2020!

0

Oficialii Uniunii Europene lucrează la un acord cu privire la cine poate vizita UE începând cu 1 iulie 2020, pe baza modului în care țările de origine se confruntă cu noi cazuri de coronavirus. Americanii, până acum, sunt excluși, potrivit proiectului consulatat de The New York Times.

Țările Uniunii Europene, care se grăbesc să-și relanseze economiile și să își redeschidă frontierele după luni întregi de restricții provocate de pandemia de coronavirus, sunt pregătite să interzică americanilor să intre în UE, deoarece Statele Unite nu au reușit să controleze flagelul, conform documentelor consultate de The New York Times.

Această perspectivă, care ar pune turiștii americani pe aceeaşi treaptă cu rușii și brazilienii, este o lovitură grea pentru prestigiul american în lume și o condamnare a modului în care administraţia americană a gestionat criza, în condiţiile în care SUA au peste 2,3 milioane de cazuri şi 120.000 de morți, mai mult decât orice altă țară.

Ţările europene iau în calcul în prezent două liste potențiale de vizitatori acceptabili, în funcție de modul în care țările de origine au gestionat pandemia coronavirusului. Ambele liste includ China, precum și țări în curs de dezvoltare precum Uganda, Cuba și Vietnam.

Călătorii din Statele Unite și din restul lumii au fost excluși de la posibilitatea de a vizita Uniunea Europeană – cu puține excepții, în special pentru repatrieri sau „călătorii esențiale” – de la mijlocul lunii martie. Dar o decizie finală privind redeschiderea frontierelor este așteptată la începutul săptămânii viitoare, înainte ca blocul european să-şi redeschidă granieţele de la 1 iulie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.