Tribunalul București oficializează Alianța USR-PLUS

Share:

Alianţa USR-PLUS devine, începând de miercuri, 24 iunie, alianţă politică. După o colaborarea sub forma alianţei electorale, la alegerile europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale, cele două formaţiuni şi-au înregistrat la tribunalul colaborarea.

„Admite cererea. Dispune înregistrarea alianţei politice cu denumirea integrală „ALIANŢA USR PLUS” şi denumirea prescurtată „USR PLUS” şi înscrierea acesteia în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul Bucureşti. Respinge cererea de intervenţie formulată de intervenientul Alexandrescu Emilian-Constantin, ca neîntemeiată. Anulează ca netimbrată cererea de intervenţie formulată de numitul David Liviu. Respinge cererea de amendare a numitului David Liviu, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 5 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.06.2020.”

Alianţele electorale se constituie printr-un protocolul care se depune la Biroul Electoral Central, înainte de alegeri. În schimb, pentru alianțele politice este nevoie de o procedură mai amplă. Astfel, alianțele politice se constituie conform Legii partidelor politice nr. 14/2003 şi se înregistrează la Tribunalul Bucureşti.

Cele două formaţiuni au purtat negocieri şi anul trecut pentru o alianţă politică, însă în cele din urmă au rămas la varianta alianţei electorale. Cererea de înregistrare a alianţei politice a fost depusă la tribunal abia pe 2 decembrie 2019. Alianţa politică ar putea fi, potrivit declaraţiilor publice ale liderilor celor două partide, un pas spre fuziune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.