Război comercial SUA-UE. Produsele europene, impozitate cu miliarde de dolari de Trump!

Administrația Trump plănuiește să impună impozite suplimentare produselor europene, echivalate la 3,1 miliarde de dolari, potrivit unui document oficial publicat marți spre miercuri.

Acest gest ar urma să tensioneze și mai mult relațiile comerciale dintre UE și Statele Unite. Biroul pentru politici comerciale ale SUA a pus lista noilor produse care sunt vizate în consultare publică până pe 26 iulie. Astfel, noile taxe punitive se referă la produse din Franța, Spania, Regatul Unit și Germania.

Lista include măsline, cafea, precum și produse de patiserie, precum și mașini-unelte.

Tensiunile comerciale dintre Europa și SUA au reieșit la suprafață în octombrie 2019 după ce Washingtonul a anunțat planul de a impune sancțiuni comerciale în valoare de 7,5 miliarde de dolari, după ce acestea au fost autorizate de Organizația Mondială a Comerțului.

Această decizie se înscrie în cadrul unui conflict vechi de 15 ani între Airbus și Boeing legat de subvențiile acordate constructorului european de avioane.

Bătălia juridică dintre Airbus și Boeing în fața OMC a început acum 16 ani, când Washingtonul a declarat nul un acord americano-european din 1992, reacționând astfel la subvențiile din sectorul aeronautic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.