Realitate sau fake news? Joe Biden, avans considerabil în sondaje în fața lui Donald Trump!

0

Favoritul intențiilor de vot al minorităților și femeilor, candidatul democrat Joe Biden are un avantaj de 14 puncte procentuale față de actualul pre;edinte al SUA, Donald Trump, într-un sondaj de opinie la nivel național publicat astăzi, cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, relatează AFP, preluat de HotNews.ro.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de New York Times și Siena College, Joe Biden (50%) beneficiază de un avans confortabil în fața republicanului Donald Trump.
Fostul vicepreședinte al lui Barack Obama conduce lejer în intențiile de vot ale femeilor, tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, precum și al minorităților, în special al americanilor de culoare și hispanicilor.
Sondajul notează, de asemenea, că Biden a recuperat și dezavantajul față de Trump în ceea ce privește electorii bărbați, albi și seniori, care i-au permis candidatului republican să câștige alegerile în 2016.
De cealaltă parte, Donalt Trump a pierdut mulți alegători din acest segment din cauza modului în care liderul actual de la Casa Albă a gestionat pandemia de coronavirus, criza economică și răspunsul său la protestele antirasism care au zguduit țara odată cu moartea bărbatului de culoare, George Floyd.
În schimb, Donald Trump rămâne lider printre votanții albi fără diplomă, care ar putea avea o influență puternică asupra alegerilor programate pe 3 noiembrie.
Aceste rezultate trebuie, cu toate acestea, privite cu prudență, New York Times amintind că în 2016, Hillary Clinton era în fața lui Trump în sondajele naționale, iar lucrurile s-au schimbat uletrior.
Sondajul a fost făcut perioada 17-22 iunie pe un eșantion de 1.337 de alegători înregistrați pe listele electorale. Marja de eroare este +/- 3%, mai arată sursa citată.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.