Care a fost gafa (majoră) făcută de cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume!
Apar noi detalii în cazul celul mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume. Infractorul a fost prins după ce specialiștii i-au descoperit o amprentă pe unul din straturile interioare ale hârtiei de 100 de lei.Timp de 6 ani, oamenii legii au primit aproape 3.000 de plângeri de la diverse persoane care reclamau că au primit bani falși în schimbul produselor vândute.
Potrivit anchetatorilor, o amprentă l-a dat de gol pe cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume. Timp de 6 ani, oamenii legii au primit aproape 3.000 de plângeri de la diverse persoane care reclamau că au primit bani falși în schimbul produselor vândute și niciun alt indiciu.
În laborator, specialiștii au reușit să descopere o amprentă a suspectului pe unul din straturile din interiorul hârtiei de 100 de lei. Imediat procurorii aveau în față imaginea falsificatorului după ce baza de date i-a trimis la un furt săvârșit de acesta imediat după Revoluție.
„Liderul grupului infracțional organizat avea rolul de a-i coordona pe ceilalți membri ai grupului fiind implicat în procurarea și deținerea de materiale și instrumente necesare falsificării iar într-un interval scurt de timp a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României.”, spune Mihaela Porime, procuror DIICOT, potrivit digi24.
Anchetatorii au reușit astfel să afle și cum a reușit să procure și mai ales, de unde, toate imprimantele, vopselurile și celelalte elemente pentru falsificarea bancnotelor.
„La domiciliul liderului grupării a fost descoperită o adevărată imprimerie clandestină, folosită de acesta la tipărirea bancnotelor false, precum și foarte multe bancnote de 100 de lei de o calitate superioară.”, mai precizează procurorul DIICOT.
În urma audierilor, procurorii au aflat că suspectul a avut nevoie de un an pentru a studia milimetru cu milimetru fiecare detaliu și element de siguranță de pe hârtia de 100 de lei. Deși știau că au reușit un fals extrem de greu de detectat, suspecții erau extrem de prudenți când puneau banii în circulație.
Procurorii spun că, din 2014 și până în prezent, cei trei suspecți au pus în circulație peste 17.000 de bancnote. Cazul este departe însă de a fi finalizat dar până atunci, judecătorii au decis cercetarea lor în stare de arest pentru următoarele 30 de zile.