OMS avertizează dur: COVID-19 ucide un om la 18 secunde!

0

Avertisment dur de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Covid-19 ucide o persoană la fiecare 18 secunde. În doar cinci luni, au murit din cauza noului tip de coronavirus mai mulți oameni decât din cauza malariei, una dintre cele mai periculoase boli din lume, spun reprezentanții OMS. 

Boala respiratorie cauzată de noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru vârstnici, deşi şi adulţii şi copiii sunt printre cele 500.000 de victime şi peste 10 milioane de cazuri raportate.

Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții OMS și citate de Realitatea PLUS.

De parcă asta nu ar fi fost suficient, medicii spun că nu am scăpat de virus și nici nu văd ca acest lucru să se întâmple prea curând.

„Știm despre acești viruși de peste zece ani că scapi repede, dar trebuie ca măsurile de relaxare să se ia încetișor. Din nefericire, ceea ce s-a făcut a fost exact opusul. A durat prea mult până la carantină, în general. Unele țări au avut succes, altele nu, sunt lecții de învățat de la toate. Dar, relaxarea măsurilor nu s-a făcut lent, iar acest virus nu a terminat încă cu noi”, a afirmat Rahul Janidal, medic chirurg neurolog în Los Angeles.

În China, țara unde a ap[rut primul focar de coronavirus la finalul anului trecut, autoritățile se confruntă cu un nou val de infectări.

„S-a făcut o testare uriașă în capitală. Deja s-a testat o treime din populația Beijingului care numără 22 de milioane de oameni. Testarea continuă, ceea ce este remarcabil”, a afirmat Patrick Fok, corespodent Wion News.

În prezent, peste 500 de echipe de medici participă la testarea populației din Beijing. În tot acest timp, autoritățile au pus în carantină jumătate de milion de oameni într-un orășel din suburbiile capitalei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.