Vântul (schimbării) bate (și) în direcția Primăriei Sectorului 1. Administrația Tudorache-PSD, o dezamăgire uriașă!

0

Cu un buget anual uriaș, de aproape 450 de milioane de euro, Primăria Sectorului 1 reprezintă o miză uriașă pentru administrația Tudorache-PSD. Perpetuarea dezastrului din ultimii patru ani nu pare a impresiona actuala administrație unde, în stilul consacrat cu care PSD ne-a obișnuit, Tudorache a uitat (aproape) tot ce a promis, unii zic chiar tot, imediat după ce s-a instalat în fotoliul confortabil de primar, în cea mai bogată administrație locală din România.

S-a promis, în 2016, în baza unui program faraonic, “lapte și miere”, pentru toți locuitorii sectorului 1. Primarul Tudorache era revoltat de numărul mic al creșelor din sector și a promis construirea unui număr semnificativ de creșe și grădinițe. Rezultatul: zero. Același primar pesedist le-a promis cetățenilor din zonele Bucureștii Noi, Chitila, Straulești și Dămăroaia, reabilitarea, în regim de urgență, a caselor. Rezultatul: dezamăgitor! Iar promisiunile „primarului invizibil” de la sector 1 au continuat: locuri de muncă pentru categoriile defavorizate, ca aceștia să nu trăiască din ajutoare sociale, construirea unei săli polivalente în cartierul Floreasca, construirea de locuințe pentru tinerii medici și profesori, finalizarea reabilitării blocurilor din sector, panouri fotovoltaice pe blocuri, pentru a micșora costurile la întreținere a spațiilor comune… Ce a realizat primarul pesedist, Daniel Tudorache, în urma acestor promisiuni? Zero barat!

Străzile din sector trebuie să fie precum cele din Viena, dacă cetățenii plătesc atât de mult pentru ele”, le spunea Tudorache, mimând revolta, locuitorilor din sectorul 1, în plină campanie electorală, acum patru ani. După patru ani de mandate Tudorache, în sectorul 1, există zeci de străzi de pământ, iar mulți dintre locuitorii celui mai bogat sector al Capitalei trăiesc și astăzi, în 2020, în condiții de lumea a treia.

Să vorbim și despre programul de modernizare a ascensoarelor care, la fel ca și cel privind panourile solare pe blocuri, a rămas doar la stadiul de promisiune neonorată?!

Cheltuielile inutile, de la nivelul Primăriei Sectorului 1, reprezentau un moment de revoltă pentru candidatul Tudorache, în 2016, care garanta votanților că administrarea spațiilor verzi se poate face, foarte bine, cu mult mai puține resurse.

În ultimii patru ani, am asistat la alocarea unor sume amețitoare pentru toaletări inutile, panseluțe la suprapreț și rulouri de gazon montate pe ninsoare. Mai mult, primarul Tudorache avansa o soluție radicală și anume o „Listă a Soluțiilor Rapide”, pentru Sectorul 1, în care fiecare cetățean să vină cu propuneri care să fie duse la îndeplinire în primele 100 zile. Se promitea un management transparent în slujba oamenilor, singurii care contează, nu-i așa, în acest sector.

Să nu mai vorbim și de Teatrul de Vară Bazilescu, o altă promisiune neonorată, sau despre faptul alarmant că, în Sectorul 1, obiectivul principal al PUZ coordonator este, potrivit consilierilor opoziției, „satisfacerea intereselor de grup ale dezvoltatorilor imobiliari, apropiați lui Daniel Tudorache!”.

Evident, primarul Tudorache vizează un nou mandat de primar. Sumele uriașe pe care, se pare, le alocă unor televiziuni dar și unor site-uri apropiate PSD îi oferă o vizibilitate semnificativă dar și oportunitatea de a ascunde gunoiul sub preș. Conform principiului „nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase”, primarul Tudorache se (auto)prezintă ca mare favorit în cursa pentru un nou mandat de primar. Am dubii mari că locuitorii din sector, cel puțin în marea lor majoritate, nu sunt suprasaturați de aburelile și tupeul unui edil PSD căruia îi atârnă, zgomotos, de coadă, uriașele eșecuri ale administrației.

De altfel, primarul Tudorache știe foarte bine că zilele sale la șefia Primăriei Sectorului 1 sunt numărate. Și, în consecință, așteaptă disiparea voturilor contracandidaților săi. Speranța lui este candidatura lui Clotilde Armand, cea care vizează, obsesiv, Primăria Sectorului 1. Și care, alături de Dan Barna, nu se dă în lături din a oferi un nou mandat lui Tudorache, dacă liderul liberalilor, Ludovic Orban, nu va ceda șantajului lor. De altfel, nu o dată, Clotilde Armand a cerut PNL Sector 1 să facă pasul înapoi din cursa pentru Primăria Sectorului 1 și să o susțină atât pe ea, cât și programul USR-PLUS. Greșeala uriașă a distinsei candidate useriste, obișnuită cu remunerațiile consistente din consiliile de administrație, obținute de-a lungul anilor, este aceea că niciunul dintre mesajele sale nu a vizat exclusiv interesele locuitorilor sectorului 1, cei care au nevoie de o soluție comună, care să garanteze finalul administrației Tudorache.

Politica de clan, promovată de PSD nu numai la nivelul Primăriei Sectorului 1, nu poate fi combătută prin ambițiile personale ale unui candidat sau al altuia, ci printr-o strategie comună. Dar când tu, Dan Barna, ca lider USR, ceri trei primării de sector și jumătate din locurile eligibile de consilieri generali și consilieri pentru primăriile de sector, deși știi că USR-PLUS are astăzi, la nivelul Bucureștiului, puțin peste jumătate din scorul electoral al PNL, ai o mare problemă de credibilitate. OK, o vrei pe Clotilde Armand la Sectorul 1 și pe Radu Mihaiu, un anonim, la Sectorul 2, dar cine îți dă dreptul să lansezi un fake news, la adresa candidatului PNL la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, favoritul la această primărie? ”Politica altfel”, pe care o promovează Dan Barna, Clotilde Armand și alți useriști, nu depășește, din păcate, zona interesului electoral al USR.

Marea surpriză pe care o vor avea useriștii, în frunte cu Dan Barna și Clotilde Armand, este aceea că tânărul lider al PNL Sector 1, Sebastian Burduja, le va strica jocurile electorale. Cu sprijinul PMP, cotat la 6-7% în Sectorul 1, în contextul unei candidaturi în trei – Burduja / Tudorache / Armand, secretarul de stat de la Finanțe, Sebastian Burduja, câștigă Primăria. Șanse ar avea, mai mici ce-i drept, și o candidatură a lui Tănase Stamule. Dar sunt convins că primarul Tudorache nu va mai obține un nou mandat! Mă tem că, în eventualitatea, puțin probabilă, a unei candidaturi a Clotildei Armand, susținută de PNL, locuitorii sectorului 1 îl vor regreta chiar și pe Daniel Tudorache. Cunoscătorii știu de ce!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.