Canicula sufocă România. 41 de grade, în Capitală!

0

În România, la ora 14:00, s-au resimţit 41 de grade în judeţul Brăila, fiind cea mai ridică temperatură. La staţia meteorologică Afumaţi au fost resimţite 40 de grade, în timp ce la Băneasa şi Filaret 38, respectiv 39 de grade. Temperatura resimţită este o măsură subiectivă a modului în care este percepută temperatura aerului.

Temperaturile caniculare de 40 de grade au fost resimţite şi la Călăraşi, Sulina, Tulcea, Gorgova şi Hârşova. În Cernavodă, Medgidia, Adamclisi, Griviţa şi Buzău au fost resimţite 39 de grade.

Cea mai mică temperatură a fost resimţită la Iezer, de doar 8 grade Celsius. Şi în restul zonelor muntoase din România au fost resimiţe temperaturi mult mai mici decât în restul ţării, cu 11 grade la Bâlea Lac şi 15 grade la Semenic.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de disconfort termic, în perioada 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00. Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.