Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, declarație șocantă: „Jumătate din PSD ar trebui să fie la închisoare”

0

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seară, că jumătate din PSD ar trebui să fie la închisoare deoarece au afectat economia şi au panicat populaţia în timpul crizei de coronavirus. 

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, acuză „o campanie orchestrată, plătită”, derulată de către PSD pentru a-i speria şi panica pe români.

„Economia globală astăzi trece printr-o criză nemaiîntâlnită. (…) A fost o provocare mare pentru acest guvern şi când am spus criză vorbesc de contextul economic global pentru că ne uităm la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB în acest moment şi lucrurile arată ok”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Ministrul Finanţelor a explicat că „scenariile apocaliptice” pe care le-au avansat „trompetele” din PSD nu s-au adeverit. Cîţu a precizat că al doilea trimestru al acestui an este „afectat negativ”, iar pe final de an contracţia economiei va fi în jur de minus 2% din PIB şi nu de minus 9%, „aşa cum spuneau tot felul de profeţi”.

„Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, aşa cum am spus de la început. (…) Nimic din ce au aruncat în piaţă cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a întâmplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica şi eu cred că, dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Fiindcă nu poţi să te foloseşti şi să panichezi o întreagă Românie doar pentru a câştiga tu politic, să arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat şi totuşi au făcut-o. Au afectat şi economia, au afectat şi investitorii, dar i-au afectat şi pe români. Repet, dacă nu s-ar ascunde în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD trebuia să fie astăzi în puşcărie”, a spus Florin Cîţu.

Ministrul a precizat că măsurile luate de guvern în plan economic „au dat încredere companiilor să meargă mai departe”. Cîţu a susţinut că „relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar şi unele instituţii străine, că se va întâmpla cu economia, „este un succes astăzi”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.