Scandal uriaș: Macron riscă închisoarea în „dosarul Platini”

0

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-ar fi ajutat pe Michel Platini în afacerea de corupţie legată de condiţiile de atribuire a Cupei Mondiale de fotbal 2022 Qatarului, scrie site-ul Mediapart, citat de revista L’Express.

Potrivit Mediapart, care a avut acces la interceptări telefonice şi rapoarte întocmite de justiţie, Michel Platini a afirmat în 2019 la telefon că Emmanuel Macron s-a angajat să-l „ajute” în cazul problemelor sale cu justiţia. Un înalt magistrat al Curţii de Casaţie ar fi de asemenea implicat.

Potrivit informaţiilor Mediapart, Platini a discutat cu Macron pe 8 martie 2018, la o întâlnire care nu a figurat pe agenda oficială a preşedintelui. Întâlnirea a fost organizată de ziaristul Jacques Vendroux, pe atunci şeful secţiei sport a Radio France.

centrul discuţiei. „Preşedintele nu a spus niciodată: ‘Mă voi ocupa de dumneavoastră.’ Niciodată, niciodată, niciodată (…) Nu a spus niciodată ‘Vă voi ajuta.’ A spus, nu ştiu, poate a spus o frază de genul ‘Voi vedea’, însă Michel nu a cerut nimic. Iar preşedintele nu a promis nimic”, a explicat Vendroux.

La rândul său, Palatul Elysee a afirmat că preşedintele „l-a primit pe fotbalistul, simbolul Michel Platini, însă în niciun caz pe justiţiabilul Michel Platini„.

Totuşi, interceptările la care Mediapart a avut acces arată o altă versiune asupra faptelor. Într-una din aceste interceptări, Platini discută, pe 24 mai 2019, cu prietenul său Jean-Pierre Chanal, care lucrează în cadrul primăriei oraşului Marsilia. Platini i-a spus acestuia: „Eu am trimis ceva la Elysee spunând că preşedintele a spus că mă va ajuta (…) Ar fi bine să arate asta acum„.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.