Pariul pe care liberalii nu au voie să-l piardă. Uriașa miză a readucerii normalității la Primăria Sectorului 1!

0

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, este unul dintre cei mai vizibili edili din țară. Nu degeaba conduce cel mai bogat sector din București. Și cum „obrazul fin cu cheltuială se ține”, primarul sectorului 1 cotizează serios la bugetul unor televiziuni și site-uri de casă cu scopul evident de a fi prezentat ca un „mare salvator al sectorului 1”. Toată reclama deșănțată pe care Primăria Sectorului 1 o face, din banii publici, nu este altceva decât o propagandă mizerabilă în slujba „stăpânului pesedist” de la Primăria Sectorului 1. Rețeta reclamei perverse din banii publici, promovată, inițial, de Firea, a fost preluată și de Tudorache, la sectorul 1, dar și de Negoiță la sectorul 3, Băluță, la sectorul 4 și Florea, de la sectorul 5. Asistăm la o invazie de „realizări excepționale” ale acestor edili, care, repet, folosind banii publici, își promovează, în disprețul legii, o campanie electorală pe cât de agresivă, pe atât de mincinoasă. „Cel mai informatizat sector”, „cel mai curat sector”, cel mai modernizat sector”etc, practic, o luptă acerbă în care, cine oferă mai mult, primește și statutul de „cel mai bun primar”. Curtea de Conturi, condusă astăzi de pesediști înfocați, Busuioc, Bădălău și Sârbu, nu trebuie să fie părtașă la această devalizare a banilor publici! De altfel, am înțeles că au fost demarate controale la această Primărie.

„Primarul invizibil”, cum este catalogat Daniel Tudorache, cel care a eșuat lamentabil, pe linie, de la construirea de creșe și grădinițe în sector, reabilitarea blocurilor și a caselor, construirea unei săli polivalente, construirea de locuințe pentru medici și profesori, până la modernizarea ascensoarelor, reducerea cheltuielilor inutile de la ADP Sector 1 și reabilitarea străzilor, continuă să vizeze un nou mandat. Vrea să-și continue „proiectele”. Bilanțul este unul dezastruos, dar ce contează acest aspect (minor) cât timp fondurile alocate vizibilității sale în mass-media sunt consistente.

De aici, până la prezentarea lui Daniel Tudorache ca mare favorit, ca și câștigător al unui nou mandat de primar, mai este un singur pas pe care „aplaudacii” din mass-media îl fac fără jenă.

Sunt convins că, dincolo de sondaje (cu dedicație) pentru edilul pesedist de la sectorul 1 care este dat câștigător chiar și în cazul unei alianțe PNL-USR-PLUS-PMP (?!), votul cetățenilor va readuce normalitatea în sectorul 1. Mesajul (mincinos) care se dorește a fi transmis, la nivel subliminal, locuitorilor din sector este că Tudorache, oricum, va câștiga un nou mandat de primar al sectorului 1. Urmează, din sursele mele, încă două sondaje, comandate pe filiera PSD-Pro România, în care Daniel Tudorache va fi dat cu un procent de 8-10 % în fața candidatului liberal, Sebastian Burduja sau Tănase Stamule. Oricare dintre cei doi îl va spulbera, însă, pe Tudorache, cel care va evita, sunt convins, orice confruntare, față în față, în timpul campaniei electorale. Va prefera, probabil, să se ascunsă în spatele aceleiași mediatizări excesive !

Atât Sebastian Burduja, tânărul lider al PNL Sector 1, cât și Tănase Stamule,  ambii extrem de incisivi, reprezintă o amenințare pentru Daniel Tudorache. În cazul unor confruntări de idei/programe Tudorache va rămâne, rapid, fără muniție.

În ecuație se află și userista Clotilde Armand care face, prin candidatura sa, jocurile lui Daniel Tudorache. Fără susținerea PNL, Clotilde Armand are șanse infime în această luptă electorală. Va obține un scor maximal de 17-18%, fără a conta, cu adevărat, în ecuația luptei pentru Primăria Sectorului 1.

Vom asista la o luptă dură PNL-PSD în Sectorul 1.  Tudorache nu va ceda, fără să folosească toate armele politice, financiare și implicit mediatice din dotare. Cercetările sociologice dau astăzi PNL pe primul loc în sectorul 1, cu un ușor avans în fața PSD. Ecartul va crește în următoarele săptămâni.  După alegeri, împreună cu USR-PLUS și PMP, liberalii vor putea „elibera” Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1. Normalitatea trebuie readusă, rapid, în sectorul 1. Marea majoritate a locuitorilor din sector știu de ce!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.