„Antiromânismul” te poate trimite zece ani la închisoare!

0

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a iniţiat o lege privind ziua națională de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Acesta este același parlamentar care, în 2018, a inițiat, alături de alți aleşi din PMP, PNL și PSD, o lege care să combată „antiromânismul” cu închisoarea.

Daniel Gheorghe, cunoscut pentru pozițiile sale conservatoare și naționaliste, aprig apărător al referendumului Coaliției pentru Familie, a susținut, într-o declarație pentru Newsweek România, că legea de conștientizare a violențelor contra creștinilor este necesară pentru a trăi „într-o lume în care să nu se mai repete marile crime ale trecutului”.

Rugat să dea un exemplu concret de persecuție a creștinilor în prezent, în România, acesta a susținut că „au fost cazuri pe care presa le-a relatat”, admițând totuși că „deși sunt manifestări marginale restrânse care au o nuanță de intoleranță religioasă, cum ar fi amenințări care au apărut prin mediul virtual”, în România „există cadru legal” și că „noi vorbim de o lege care nu prevede sancțiuni, ci este din sfera educației”.

Proiectul de lege prevede ca în ziua de 16 august, „în semn de conștientizare, de către cetățenii români, a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume, se iluminează în roșu, între orele 20:00-24:00, următoarele clădiri: Parlamentul României, Guvernul României, sediile autorităților administrației publice centrale și locale, Arcul de Triumf și Palatul Mogoșoaia„.

În expunerea de motive, alesul PNL susține că, prin acest demers, „se dorește reuniunea creștinilor și a altor comunități într-o viziune pozitivă și unită a credinței religioase care să confirme dreptul indivizilor de a-și urma credința și conștiința fără represalii”.

Deși legea privind conștientizarea violențelor împotriva creștinilor nu aduce și sancțiuni, deputatul liberal este co-semnatar, alături de alți 28 de aleși din PMP, PNL și PSD, al unui proiect de lege controversat, aflat la Camera Deputaților, care prevede pedepsirea „antiromânismului” cu închisoare de până la 10 ani, pentru „inițierea sau constituitea unei organizații cu caracter antiromânesc”. Proiectul a picat deja în Senat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.