Liberalul Angelica Fădor acuză: PSD blochează relansarea printr-o politică învechită și reacționară!

0

Programul de relansare economică prezentat de Guvernul PNL nu este furat de la nimeni, așa cum susține PSD în spațiul public. Realitatea este că el reprezintă suma tuturor planurilor de dezvoltare eșuate în cei 30 de ani de la Revoluție, iar dorința PNL este ca acest plan de 100 de miliarde de euro să fie temelia unui nou proiect de țară. Este al treilea mare proiect de țară, după aderarea la NATO și UE, care va avea sprijinul familiei europene din care facem parte.  În Uniunea Europeană astăzi se negociază fondurile care vor fi alocate țărilor membre, iar Guvernul PNL și președintele Klaus Iohannis sunt implicați direct în a apăra interesele economice juste ale României. Iar justețea acestor negocieri se găsește în planul de relansare economică.

Chiar dacă PSD practică o politică a dezbinării, Guvernul va demara în cel mai scurt timp implementarea măsurilor anunțate prin adoptarea tuturor actelor normative necesare.

Noul model economic are ca axă principală de dezvoltare investițiile în marile proiecte industriale, în companiile private și  în infrastructura României (autostrăzi și drumuri, spitale regionale, canalizare) care  au fost nepermis de mult tergiversate ori blocate de PSD, fiind afectate competitivitatea companiilor, nivelul de trai și siguranța sanitară a românilor.

Realizarea noilor piloni de dezvoltare necesită reforme structurale ample și susținute, care să stimuleze competitivitatea economiei românești și să accelereze convergența reală a României cu economiile dezvoltate din Uniunea Europeană.

Această schimbare majoră de paradigmă se va face, în primul rând, cu sprijinul tuturor românilor, ei sunt cei care cer aceste reforme. Îndemn toate partidele parlamentare, mai ales PSD, să refuze modelul învechit și reacționar de a face politică, abordare care a ținut România pe loc. PNL este conștient că națiunea română nu mai suportă noi amânări și este decis să-și respecte promisiunile.

Angelica Fădor

Deputat PNL

Președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului  din Camera Deputaților

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.