Nicușor Dan, atac dur la adresa lui Firea și a primarilor pesediști de sector

0

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei, i-a acuzat vineri pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, precum şi cei şase primari de sector, că vor distrugerea spaţiilor verzi din Bucureşti. Deputatul susţine că, prin modificarea planurilor urbanistice zonale (PUZ), autorităţile vor să transforme spaţiul verde din Capitală în teren construibil.

Nicuşor Dan a organizat vineri o conferinţă de presă pe tema poluării în care a afirmat că primarul general PSD şi primarii de sectoare vor să distrugă „sute de hectare de spaţiu verde”. Candidatul susţinut de PNL la Primăria Capitalei a amintit despre un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică potrivit căruia bucureştenii pierd patru ani din viaţă din cauza afecţiunilor medicale generate de poluarea atmosferică.

„Administraţia publică din Bucureşti, Primăria Generală şi cele şase sectoare contorlate de PSD, doresc distrugerea tuturor spaţiilor verzi. Principalul poluator din Bucureşti este administraţia PSD-Firea şi cei şase primari de sector”, a declarat Nicuşor Dan.

Deputatul care candidează la funcţia de primar general a afirmat că instanţa a blocat aprobarea PUZ Sector 1 prin care „erau prevăzute consturcţii în pădurea Băneasa şi în Parcul Herăstrău”.

„Vorbim de parcuri care fie sunt amenajate – cazul parcului Herăstrău. Mai avem parcul Sebastian şi parcul Pantelimon din care o parte din acestea sunt propuse a fi construibile.

În spatele stadionului Ghencea, avem un teren viran de peste 20 de hectare care figurează încă din anul 2000 în PUZ ca pădure urbană şi este exact ce lipseşte locutiorilor din zona Ghencea, Rahova, Ferentari care au un deficit de spaţiu verde”, a explicat Nicuşor Dan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.