Lovitură dură pentru cetățenii români. Marea Britanie și Irlanda de Nord mențin restricțiile în cazul României!

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că Marea Britanie menţine restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru cetăţenii veniţi din România, informează Agerpres. Românii care decid să meargă în aceste două ţări, după data de 10 iulie, vor fi obligaţi să stea 14 zile în izolare. 

Decizia executivului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi, care urmăresc indicatorii referitori la COVID-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul lunii iulie.

„Urmarea anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie, sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile”, precizează MAE într-un comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.