Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, critică dur ingerința politicului în lupta împotriva COVID-19

Share:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri seara, la un post de televiziune, că a fost creat un grup de lucru care va alinia măsurile sanitare actuale la criteriile trasate de CCR privind carantinarea şi izolarea, informează Realitatea.net.

Nelu Tătaru: „Motivarea CCR spune ca ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să defineasca internarea, carantina. S-a creat un grup de lucru care va pune în concordanţă criteriile CCR”.

Membrul Executivului Orban a tras un semnal de alarmă și în ceea ce privește posibilitatea să avem mai multe cazuri de coronavirus în următoarea perioadă.

Nelu Tătaru: „Avem limitate tot ce înseamnă activităţi de izolare la domiciliu şi internare. Va trebui să aplicăm strict proceduri medicale care nu interferă cu acele recomandări ale Curţii Constituţionale. Noi nu ne-am aşteptat să crească numărul românilor infectaţi, nici după cele trei măsuri de relaxare nu ne-am aşteptat să crească. Identificarea celor infectaţi ne permite să facem recomandările pe care trebuie să le respecte aceşti pacienţi. Toată ţările din Europa pot să interneze şi să bage în carantină. Ne aşteptăm să crească numărul de cazuri, dar suntem pregătiţi”.

Ministrul Tătaru a vorbit și despre ce se întâmplă cu pacienții SARS-CoV-2 după externarea din spital.

Nelu Tătaru: „Facem evaluarea la 24 de ore. Vom avea situaţia externărilor şi vom şti care sunt pacienţii care sunt externaţi. Pacientul trebuie să îşi asume decizia pe care o ia. Pacientul trebuie să fie luat în evidenţă de către medicul de familie şi DSP-ul din judeţ după externare.”

Politicianul liberal a făcut încă o dată apel la neimplicarea factorului politic în treburile medicale ce țin de noul coronavirus.

Nelu Tătaru: „Am înţeles, facem o lege nouă, dar nu pe timp de război. A fost contestată în ultima perioadă starea de urgenţă, starea de alertă, dacă mai prelungim starea de alertă. Avocatul poporului vorbeşte de spitale care sunt centre de detenţie.Suntem într-un moment în care trebuie să gestionăm o pandemie de infecţie cu coronavirus. Haideţi să gestionăm această pandemie. Cred că politicul a venit prea devreme. Voi urmări în săptămâna care vine, odată trecut în Parlament acest proiect de lege, şi vom vedea dacă politicul este mai important decât sănătatea românilor şi interesul naţional.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.