Șoc în China: Alertă de ciumă bubonică!

0

Autorităţile chineze au emis o alertă sanitară cu privire la ciuma bubonică, după ce, sâmbătă, 4 iulie, a fost raportat un caz suspect. Autorităţile au interzis consumul anumitor animale, scrie The New Daily

Autorităţile sanitare din oraşul Bayannur au emis o alertă de nivelul trei, care interzice vânarea şi consumul animalelor ce ar putea transmite această boală. De asemenea, cetăţenii au obligaţia de a raporta orice caz suspect de ciumă sau de febră fără cauze clare şi de a anunţa autorităţile dacă descoperă marmote bolnave sau moarte.

Alerta de ciumă bubonică vine ca urmare a depistării a patru cazuri de ciumă în Mongolia Interioară în noiembrie anul trecut, dintre care două de ciumă pneumonică, cea mai gravă formă de ciumă bubonică. Aceştia s-au infectat după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote. Consumul de carne de marmotă este un obicei obişnuit în China, cu atât mai mult cu cât există credinţa – confirmată de un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății din Ulaanbaatar, capitala Mongoliei – că acest tip de carne reprezintă un remediu popular pentru o sănătate bună.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.