Japonia, „îngenuncheată” de inundații. Peste un milion de japonezi, evacuați!

0

Peste 1,3 milioane de locuitori ai insulei japoneze Kyushu (sud) au fost evacuaţi din cauza ploilor torenţiale. Numărul deceselor provocate de aceste intemperii pe insulă a crescut la 50, au informat autorităţile locale, potrivit DPA, relatează Agerpres.

O femeie de 87 de ani a fost confirmată decedată după ce a fost descoperită în casa sa inundată din oraşul Omuta luni seara – aducând bilanţul deceselor în urma ploilor torenţiale care s-au abătut de sâmbătă asupra insulei la 50, a raportat agenţia de presă Kyodo, citând oficialităţi locale.

Două centre de evacuare temporară din oraş, în care fuseseră găzduite circa 200 de persoane, au fost inundate, a precizat Kyodo.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis o alertă de ploi abundente vizând prefecturile Saga, Nagasaki şi Fukuoka de pe insula Kyushu luni şi a solicitat rezidenţilor să fie în „alertă maximă”

Agenţia a ridicat avertismentul cu puţin înainte de prânz marţi, însă a avertizat cu privire la producerea de inundaţii, alunecări teren şi ieşirea din matcă a râurilor în mai multe părţi din Japonia.

Se preconizează că un front ploios sezonier va continua să aducă precipitaţii abundente asupra insulei Kyushu şi a altor părţi ale ţării şi marţi, inclusiv în zonele afectate de inundaţii din prefectura Kumamoto (Kyushu), potrivit agenţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.