Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, un nou atac la adresa CCR: 550 de români infectați cu COVID-19, externați la cerere!

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, transmite un semnal extrem de grav referitor la faptul că evoluția epidemiei de coronavirus în România nu mai poate fi controlată în acest moment din cauza vidului legislativ ca urmare a deciziei CCR.

”Încă nu am ieșit din momentul medical, l-am agravat în această perioadă. Încă nu am terminat cu primul val și vedem că acesta se accentuează. Gândiți-vă că poate urma un val doi, iar noi trebuie să controlăm această a doua cocoașă a primului val fără pârghii politice”, a spus Nelu Tătaru, la un post TV.

Ministrul Sănătății a specificat că, în ultimele 24 de ore, ca efect al deciziei CCR, s-au externat la cerere un număr de 550 de persoane, din toate spitalele din țară.

„Vă pot spune că în ultimele 24 de ore s-au externat 550 de persoane. Cine a cerut, a fost externat. Fiecărui pacient care își face externarea trebuie să i se explice tratamentul, recomandările. Sunt din toată țara, fără o zonă anume”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Tătaru a precizat că sunt și persoane conștente, care au solicitat ca izolarea să fie instituționalizată, pentru a-și proteja familiile.

„Pacienți pozitivi, simtomatici sau nu, sunt externați. Sperăm ca acest proiect legislativ să treacă repede de Parlament, ca să avem instrumente cu care să luptăm cu pandemia”, a mai spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru speră ca în aproximativ o săptămână să existe procedură legală pentru ca izolare și carantină, ținând cont de reglementările Curții Constituționale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.