Romsilva demontează acuzațiile „grave și nefondate” ale senatorului USR, Mihai Goțiu

0

Precizări ale Romsilva în urma acuzațiilor că Direcția Silvică Caraș – Severin ar fi ”intensificat tăierea pădurilor sănătoase”

 În urma acuzațiilor lansate de senatorul Mihai Goțiu referitoare la ”intensificarea tăierii pădurilor sănătoase” administrate de Direcția Silvică Caraș – Severin, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări.

Direcția Silvică Caraș – Severin are în acest an o cotă de recoltare aprobată de 718.000 metri cubi de lemn, adică 32% din posibilitatea anuală cumulată, deci mult mai puțin decât s-ar putea recolta legal, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice ale celor 17 ocoale silvice din cadrul direcției.

Până în prezent, Direcția Silvică Caraș – Severin a contractat 514.000 metri cubi și s-au recoltat 189.000 metri cubi.

Direcția Silvică Caraș – Severin pune în aplicare prevederile amenajamentelor silvice, inclusiv tăieri în vederea declanșării regenerării naturale în pădurile ajunse la vârsta exploatabilității, adică la maturitatea fiziologică a arborilor.

De asemenea, precizăm că în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Caraș – Severin nu au fost înregistrate doborâturi de vânt sau atacuri masive ale dăunătorilor. În cazurile izolate apărute, Direcția Silvică Caraș – Severin a intervenit cu celeritate pentru extragerea și valorificarea arborilor afectați.

Este regretabil că senatorul Mihai Goțiu, fără a avea cunoștințe minime de silvicultură, lansează, în mod iresponsabil și în mod repetat, acuzații grave și nefondate la adresa unei instituții publice.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este o instituție de interes național, cu peste 16.500 de angajați, care administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, adică circa 48% din pădurile țării, din acestea 80% deținând certificarea managementului la nivel internațional.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.