Un reputat epidemiolog român, previziuni șocante: Vom ajunge la 800 de infectări cu COVID-19 pe zi!

0

Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, susţine că spre finalul lunii august vom avea în jur de 800 de infecții cu coronavirus pe zi. Numărul cazurilor va continua să crească, în condițiile în care oamenii nu vor respecta regulile, și, în toamnă, lucrurile pot scăpa de sub control.

Epidemiologul Emilian Popovici susține că, dacă vom avea 800 de infecții zilnice, spitalele nu vor face față. Secțiile de Terapie Intensivă pot gestiona doar 500 de cazuri în fiecare zi.

„Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl. Valentin Pârvu și ne gândim că acest număr bazal se va menține, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondență în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri. Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situație va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menține un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va crește. Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greși semnificativ, pentru că, până acum, proiecțiile au fost corecte”, a declarat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, pentru sursa citată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.