Tomac vs. Barna. Cine face jocurile PSD în Capitală?

0

„Războiul electoral din Capitală se anunță unul pe viață și pe moarte. Duplicitatea liderilor USR care șantajează pe față PNL, cel puțin la nivelul Bucureștiului, se va întoarce ca un bumerang împotriva lui Barna și a colegilor săi. În condițiile în care useriștii refuză o alianță câștigătoare cu PNL și PMP nu vor obține, este mai mult decât evident, nici o primărie de sector. Teama uriașă a lui Barna este generată, însă, de posibila victorie a lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, victorie care îi va „dinamita” scaunul de președinte de partid. Și asta îi provoacă coșmaruri…

În ecuație se află și PMP un partid creat și crescut de Băsescu care, cu toate greșelile sale, rămâne un politician de primă mână a politicii românești, și dus mai departe cu rezultate foarte bine de tânărul lider, Eugen Tomac. Toți cei care cântau „prohodul” politic al PMP la alegerile europarlamentare au primit o lovitură de măciucă în contextul în care Tomac și echipa sa, susținuți de Băsescu, au reușit să ducă Mișcarea Populară în Parlamentul European.

Astăzi, PMP poate reprezenta cheia câștigătoare pentru PNL în Capitală. Cu un scor electoral de 8-10% în București, cu un electoral stabil, care a rămas alături de Traian Băsescu, cu un președinte tânăr, dar extrem de pragmatic, care a pus mai mereu interesul național mai presus de jocurile electorale, PMP, prin voturile sale, îi va duce pe liberali la câștigarea a cel puțin patru, dacă nu cinci primării de sector.

Cu toate acestea, Eugen Tomac a făcut apeluri repetate către USR în tentativa de a crea un pol unit PNL-USR-PLUS-PMP, care ar conduce la o schimbare mult-dorită de cetățeni a gărzii pesediste de la Primăria Capitalei și primăriile de sector.

Nu fac altceva decât să pun în antiteză duplicitatea lui Dan Barna și apelurile la responsabilitate politică și strângerea rândurilor în fața PSD făcute de Eugen Tomac. Doi politicieni tineri care, însă, se raportează diferit la interesul cetățenilor. Iar, astăzi, interesul cetățenilor este să scape, urgent, de administrațiile dezastruoase ale primarilor PSD din Capitală! Pentru că, în caz contrar, blocând/boicotând/torpilând, prin pretenții absurde, orice negociere electorală faci, chiar fără să vrei, jocurile PSD în Capitală!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.