Ziariștii brazilieni îl dau în judecată pe Bolsonaro pentru că și-a dat masca jos în timpul unei conferințe de presă

0

Asociaţia Presei din Brazilia a anunţat că îl dă în judecată pe preşedintele Jair Bolsonaro pentru că, la conferinţa de presă în care a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID 19, şi-a dat masca jos şi nu a respectat regulile de distanţare, riscând astfel să-i infecteze.

Preşedintele brazilian este cunoscut ca unnegaţionist, el afirmând în repetate rânduri că noul coronavirus este doar o gripă, participând chiar şi la proteste împotriva măsurilor pe care unii guvernatori le-au impus în statele braziliene.

„Țara nu poate privi în continuare fără să reacționeze acest comportament care este mai mult decât iresponsabil și constituite infracțiuni clare împotriva sănătății publice”, a spus președintele asociației, Leandro Magalhaes.

Jurnaliştii nu sunt singurii care au luat măsuri împotriva comportamentului nesăbuit al preşedintelui, acesta fiind acţionat în instanţă şi de un parlamentar.

„Încălcarea articolelor 131 și 132 ale codului penal prin scoaterea măștii în timpul unui interviu în care anunța că are coronavirus”, a scris parlamentarul brazilian Marcelo Freixo pe Twitter.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.