Restricționarea demonstrațiilor se lasă cu proteste violente în Grecia

0

Violenţele din Atena au izbucnit în timpul unui protest la care au luat parte aproximativ 10.000 de persoane, ca urmare a faptului că parlamentul a aprobat o lege care reglementează tocmai demonstraţiile.

Şase polițiști au fost răniți după ce protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov spre forțele de ordine din fața Parlamentului care au răspuns cu gaze lacrimogene și grenade de avertisment.

Poliția a arătat că a arestat nouă persoane și au ridicat alte 15 pentru audieri.

Demonstrații au izbucnit nu doar în Atena, dar și în alte orașe din Grecia, după adoptarea noii legi propuse de guvernul de centru-dreapta. Oamenii critică prevederile care permit anchetarea protestatarilor prezenți la mitinguri neautorizate și tragerea la răspundere a organizatorilor dacă apar daune sau protestele devin violente.

Liderul opoziției, Alexis Tsipras (fost prim-ministru între 2015-2019), a acuzat guvernul că a introdus măsuri pentru a guverna cu mână forte și a prezis că recesiunea provocată de pandemie va genera proteste importante ale muncitorilor în toamnă.

Grecia este așteptată să intre într-o recesie importantă ca urmare a impactului pandemiei, după ce a pierdut 9% din producția anuală conform analizei Uniunii Europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.