Alexandru Rafila, despre „scenariul de coșmar”: 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi!

0

Alexandru Rafila a comentat posibila reintrare in starea de urgenta dar si posibilitatea de a inregistra 10.000 de cazuri de coronavirus intr-o singura zi.

„Nu cred că o să ajungem la 10.000 de cazuri noi pe zi, e imposibil de prezis, sper să nu ajungem într-o astfel de situație, ar însemna o creștere cam de 15 ori față de situația actuală, nici nu vreau să mă gândesc”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a comentat cifra înaintată de Nelu Tătaru care spune în urmă cu câteva zile că ar putea fi reintrodusă starea de urgență dacă România ajunge să înregistreze 10.000 de cazuri noi în doar 2-3 zile.

„Eu nu pot să comentez algoritmul pe baza căruia dânsul a socotit momentul introducerii stării de urgență ca fiind oportun. (…) Nu e așa de important numărul de cazuri diagnosticate, cât cel mai important este numărul de cazuri care fac forme grave de infecție și care au nevoie de asistență medicală care la un moment dat nu mai poate fi acordată și se ajunge la un număr mare de decese”, a spus profesorul Rafila.

„Cu siguranță un element care trebui luat în considerare este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a primi pacienții, mai ales cei cu formele grave, și de a-i trata. Cred că acolo va fi punctul de inflexiune”, a spus Rafila.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.