Poziția lui Orban privind majorarea pensiilor, apărată de un fost președinte PSD!

0

Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD, susţine că pensiilor nu pot fi majorate cu 40 la sută din cauza problemelor economice generate de pandemia de coronavirus. Astfel, fostul premier se poziţionează de partea liberalilor care iau în calcul o creştere de doar 10 la sută.

„Nu poți să oferi o creștere de 40 la sută pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală şi eu n-am fost niciodată de acord cu aşa ceva. Unii au spus că am avut o abordare mai curând social-liberală. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani şi pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase la EVZ TV, citat de Ştiripesurse.

Fostul premier a mai precizat că nu-şi va atrage simpatia celor care i-au auzit declaraţiile. Adrian Năstase a susţinut că pensiile ar fi trebuit să trească cu 15-20 la sută la începutul anului, iar orice altă majorare ar trebui realizată dacă o permite situaţia economică.

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul PNL nu creşte cu 40 la sută punctul de pensie de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea.

În schimb, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va crește pensiile, dar nu cu 40 la sută pentru că bugetul țării nu permite acestă majorare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.