Șoc în SUA: A vrut Trump să vândă insula Puerto Rico?

0

Preşedintele Trump luase în calcul ideea de a vinde Puerto Rico în 2017, după ce insula fusese devastată de Uraganul Maria, a spus fostul secretar de Interne american, pentru The New York Times, în timpul unui interviu.

„Ideile iniţiale ale preşedintelui erau mai degrabă ale unui om de business”, a spus Elaine Duke, care era secretar de stat în Departamentul de Interne când insula a fost lovită de dezastrul natural, în septembrie 2017.

„Putem să obţinem electricitate din altă parte? Putem să vindem insula? Adică, să scăpăm de acest activ”, ar fi spus Trump, potrivit spuselor lui Elaine Duke. Totuşi, ea a mai spus că ideea de a vinde Puerto Rico nu a fost niciodată luată în considerare sau discutată în mod serios după ce Trump a pus-o în ecuaţie.

Președintele are o istorie controversată cu teritoriul american. Trump i-a criticat pe oficialii locali datorită gestionării de către aceștia a miliardelor de dolari din fondul de ajutor creat de guvernul federal, Trump acuzându-i pe liderii insulei de cheltuirea banilor și în alte scopuri nu doar pentru reconstrucție. Donald Trump a negat constant că administraţia sa a avut vreo vină pentru cele 3.000 de vieţi pierdute din cauza uraganului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.