Compromis în Senat pe marginea legii carantinei. Asimptomaticii vor fi internați în spital 48 de ore!

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță modificările care au fost acceptate de comun acord cu PSD la noua lege a carantinei. Potrivit acestuia, pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore.

”Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare clinică, biologică de 48 de ore. Pentru cei simptomatici se va prelungi măsura internării până la vindecare sau până la momentul în care devin asiptomatici”, a spus Nelu Tătaru, după mai bine de șase ore petrecute la dezbaterile în comisia din Senat.

Nelu Tătaru a spus că românii care vin din zonele roșii din străinătate intră în carantină, nu pot refuza, dar pot contesta.

”Cine nu stă în carantină va suporta niște sancțiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecințele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală. Cei care aplică amenzile sunt aceiași din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecție cetățenilor României”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.