Violeta Alexandru, implicare totală. Ministrul Muncii corectează eroarea prin care, timp de 16 ani, o femeie a primit o pensie mai mică decât cea cuvenită!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a început demersurile pentru a corecta eroarea prin care, timp de 16 ani, o femeie a primit o pensie mai mică decât cea cuvenită. Prin acest demers lăudabil, Violeta Alexandru dă o palmă cârcotașilor care au privit activitatea sa decât prin prisma diversiunilor și ipocriziei pesediste. Distanța de la vorbăria interminabilă a tandemului Olguța Vasilescu- Marius Budăi și faptele (concrete) ale Violetei Alexandru ( de departe, cel mai atacat ministru, alături de ministrul Finanțelor,  Florin Cîțu) este imposibil a nu fi percepută de orice cetățean/pensionar de bună-credință.

”Ceea ce s-a întâmplat în Județul Alba cu bătrâna care a încasat o altă pensie decât cea corect stabilită dar neînregistrată în sistem și ca atare ne-pusă în plată în ultimii 16 ani, nu trebuie să se mai repete! Atenție: a nu se înțelege că situația de la Alba este generalizată, a fost o greșeală neintenționată (în cazul de față nu este vorba despre o pensie incorect stabilită ci de o eroare umană de procesare în sistemul informatic – regretăm enorm și ne cerem scuze doamnei!).

Un control făcut anul acesta la Casa județeană de pensii Alba, o casă care se confruntă cu mari provocări, a scos la iveală faptul că timp de 16 ani, o persoană a încasat o pensie mai mica decât cea cuvenită.

Se mai pot ivi și erori; important mi se pare ca ele să fie asumate de sistemul public și să existe răspundere atunci când se întâmplă. De preferat este să nu se întâmple erori, dar ele pot apărea atunci când lucrezi cu multe dosare. Cineva trebuie să supravegeze pe plan local astfel ca atunci când apar să fie imediat văzute și remediate.

Ca urmare a evaluării pe care am cerut-o, la propunerea directorului Casei de Pensii Județene de Pensii Alba, șeful de serviciu cu atribuții în această problemă va fi supus unei cercetări a Comisiei de disciplină. Aceasta este procedura. Voi anunța măsurile dispuse, la final.

Așadar, primul pas pentru îndreptarea situației doamnei A.B. a fost făcut imediat după ce am aflat. Pe cadrul legal existent la momentul la care am aflat, doamna a primit retroactiv drepturile de pensie în cuantum corect pe ultimii trei ani.

Pentru că problema de fond ținea de o modificare în Legea sistemului unitar de pensii publice, împreună cu președintele Casei Naționale de Pensii Publice, D. Baciu, am redactat o modificare a Legii prin care termenul de prescripție în cazul unor erori materiale a fost anulat, în situațiile în care vina aparține Statului. Modificarea asumată de parlamentarii Partidului Național Liberal, coordonați de liderul grupului nostru din Camera Deputaților, Florin Roman, a fost astăzi adoptată de Camera Deputaților.
De îndată ce intra în vigoare, voi face dreptate doamnei A.B. până la capăt”, a scris ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.