Tensiuni uriașe China-SUA. Beijingul amenință cu sancțiuni!

0

Donald Trump a semnat un ordin prin care pune capăt tratamentului economic preferenţial în cazul Hong Kong, după ce China a adoptat o lege de securitate pentru teritoriu care a intrat în vigoare luna aceasta. Ca reacţie la această lege, Beijingul a anunţat reporesalii la adresa SUA.

„Hong Kong va fi tratat acum precum China continentală”, a spus Donald Trump, care a mai semnat o lege bipartizană ce impune sancţiuni oficialilor chinezi care au adoptat măsuri represive privind drepturile în Hong Kong. China a spus că va acţiona în consecinţă. „Pentru a-și proteja interesele legitime, China va oferi răspunsul necesar și va impune sancțiuni poporului și entităților americane în cauză”, se arată într-un comunicat al ministerul Chinez de Externe.

Până în prezent, Hong Kong s-a bucurat de libertăţi care nu erau permise în China continentală, însă acum mulţi se tem că noua lege a securităţii impuse de Beijing va pune capăt statutului special al teritoriului, convenit prin pactul semnat în 1984 între China şi fosta putere colonială a lui, Marea Britanie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.