Exporturile României, pe tobogan în luna mai

0

Exporturile României au scăzut cu 44,6% în mai, în ritm anual. În perioada menționată, doar două state membre ale UE au raportat creșteri ale exporturilor de bunuri, potrivit datelor Eurostat.

Uniunea Europeană a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 7,1 miliarde de euro în mai, comparativ cu 18,6 miliarde de euro în aceeași perioadă din 2019.

Exporturile de bunuri au scăzut în aproape toate statele membre ale UE în mai, în ritm anual, cu excepţia Ciprului şi Sloveniei. Cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Franţa (-47,4%), Grecia (-46,5%) şi România (- 44,6%), arată datele publicate de Eurostat.

În cazul importurilor, doar Malta și Luxemburg au anunțat creșteri în mai. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat în Grecia (-53%), Lituania (- 49,3%), Cipru (-48,6%). În Portugalia, Letonia, Slovacia, Spania, Italia şi România, importurile au scăzut cu peste 30%.

Potrivit celor mai recente date publicate de Institutului Național de Statistică, deficitul comercial al României a crescut la 1,250 miliarde de euro în mai. Față de aceeași perioadă din 2019, exporturile FOB au scăzut cu 40,1%, la 3,755 miliarde de euro, iar importurile CIF s-au redus cu 35,4%, la 5,006 miliarde de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.